Focussing

Focussing

Focussen is een natuurlijke vaardigheid die je kunt leren of verdiepen om meer helderheid te krijgen in je gevoelens door aandacht te schenken aan wat je in je lijf ervaart.

Er zijn dingen in het leven waar je niet uitkomt door erover na te denken waardoor je merkt "niet vooruit te komen" , steeds opnieuw vervalt in denken in cirkels wat tot piekeren en malen leidt.

Soms is door het leven een gebeurtenis of proces tot stilstand gekomen, je hebt het gevoel te blokkeren of niet meer te stromen.

Als je niet meer stroomt biedt het denken alleen geen oplossing om het weer op gang te brengen.

Focussen is met aandacht luisteren naar wat er "van binnen" , in het lichaam, gevoeld en ervaren wordt.

Door de tijd te nemen, het gevoel van binnen ruimte te geven en te vertragen, kun je dat wat in jou vast of bevroren is geraakt in beweging brengen ; het kan weer gaan stromen.

Dat betekent altijd een processtap, hoe klein ook.

Meerdere kleine stappen leiden tot een verandering, een nieuw uitgangspunt om verder te kunnen gaan in het leven.

Door te focussen met een focusbegeleider kun je ontdekken wat de vaardigheid van focussen je kan brengen en kun je zelf focusmomenten inbouwen in je dagelijks leven.

Je kunt meer en meer het leven gaan leven wat bij jou past, dat wat energie en aandacht bleef vragen in jou verwerken of dragen in je leven op een manier die maakt dat je in verbinding blijft met zowel jouw Zelf als jouw dierbaren.

Het focussen werkt vaak helend en het geeft richting aan waarin je een passende, voor dat moment goede, stap kunt zetten in jouw proces.

Wie ben ik?

Mijn naam is Marja van Welt- Vermolen. In mijn opleiding tot professioneel focusbegeleider raakte ik meer en meer gegrepen door het focussen, wat het brengt bij het in contact komen met het wezenlijke van het ervaren gevoel in het lichaam en het denken in het weten hoe verder te gaan in het leven.