Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

"De fysiotherapeut is specialist in beweging" Het menselijk lichaam is een goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten. Op het moment dat u hier klachten aan krijgt, ontdekt u dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is. De fysiotherapeut kan u dan helpen.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut stelt tijdens de eerste afspraak , d.m.v. een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek, de diagnose achter de klacht. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld. Dit is maatwerk! De fysiotherapeut behandelt middels oefentherapie, massage en/of fysiotechniek (met gebruik van verschillende apparaten).Een belangrijk deel van de behandeling is oefentherapie. Er worden bijvoorbeeld oefeningen aangeboden, die de spieren versterken,de gewrichten soepeler maken en/of de houding verbeteren.

Verwijzing naar de fysiotherapeut?

U kunt worden doorverwezen naar de fysiotherapeut door uw huisarts of specialist, maar nodig is dit niet. Sinds 1 januari 2006 is de fysiotherapeut direct toegankelijk en kunt u zonder verwijsbrief direct een afspraak maken. In dit geval voert de fysiotherapeut eerst een zogenoemde screening uit om vast te stellen of u bij de fysiotherapeut aan het goede adres bent met uw klachten.

Kosten van de behandeling

Fysiotherapie wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van uw polis (zie overzicht zorgpolissen van Independer). Wij adviseren u uw polis hierover te raadplegen.

Naast de reguliere fysiotherapie hebben wij de volgende specialisaties in huis:

  • Haptotherapie
  • Psychosomatische fysiotherapie
  • Fysiotherapie bij ouderen
  • Mobilizing awareness
  • Haptonomische zwangerschapsbegeleiding
  • Aan huis behandeling voor fysiotherapie

Indien u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen.